ПЛР. Ентеровірус (Enterovirus), (кров, якісне визн., Real-time)

Назва:
ПЛР. Ентеровірус (Enterovirus), (кров, якісне визн., Real-time)
Ціна:
180,00 UAH
Приготування:

1. Важливою умовою забезпечення якості лабораторного дослідження крові є забір матеріалу натще в ранковий час (до 11.00). За 12 годин до дослідження слід виключити: • прийом алкоголю; • куріння; • прийом їжі; • обмежити фізичну активність; • виключити емоційне збудження та фізичні навантаження (біг, підйом по сходах). 2. Вранці, в день забору крові можна випити воду. 3. Виключити прийом ліків; якщо скасувати прийом ліків неможливо, необхідно проінформувати про це лікаря або реєстратора в лабораторії; 4. Кров слід здавати до проведення фізіотерапевтичних процедур та рентгенологічного, ендоскопічного, і ректального досліджень; 5. Бажано відпочити 10-15 хвилин перед взяттям крові.

Інформація:

Ентеровірусна інфекція — це група гострих вірусних захворювань, що вражають дітей і дорослих. Характерною особливістю цих інфекцій є різноманіття клінічних форм — від безсимптомного перебігу чи незначної гарячки до менінгоенцефаліту, міокардиту і т. ін. Група ентеровірусів містить понад 100 небезпечних для людини вірусів, які поширені повсюдно. Передається недуга, як правило, фекально-оральним шляхом, через предмети побуту, забруднені руки, внаслідок недотримання правил особистої гігієни, та можливе і повітряно-крапельне передавання, як у ГРВІ. Також є ризик інфікуватися під час купання у відкритих заражених водоймах. Характерні симптоми: незначне підвищення температури тіла, почервоніння горла, висип на долонях та ступнях. Інкубаційний період (від інфікування до появи перших симптомів) зазвичай досить короткий, лише 2-3 дні, тому захворіти можна як під час відпочинку, так і невдовзі після повернення додому. Щоб уникнути захворювання: дотримуйтеся правил особистої гігієни (ретельно мийте руки перед тим, як брати чи готувати їжу, після відвідування туалету і перебування у людних місцях); використовуйте лише чисту воду, якщо не впевнені у її якості — прокип’ятіть; мийте овочі й фрукти перед уживанням; ретельно готуйте їжу — проварюйте чи просмажуйте продукти перед уживанням; не купайтеся у громадському басейні чи водоймі, якщо в цьому місці вже були випадки захворювання.

Лікарі: